Een gezellige dag Achter de Schouwburg in Harlingen

Vrijdag 11 Maart 2016 startte de nationale actie van NLdoet en de Nationale Postcodeloterij. Tijdens deze dagen helpen mensen uit het bedrijfsleven, gewone burgers én leden van de Koninklijke Familie om buurthuizen, speeltuinen en andere zaken op te knappen. Op vrijdag staken Prinses Beatrix en andere leden van de Koninklijke Familie de handen uit de mouwen en op zaterdag 12 Maart 2016 deden zelfs de Koning én de Koningin mee.

Op zaterdag was het in de wijk Achter de Schouwburg ook feest. Buiten de actie van NLdoet en de Nationale Postcodeloterij startte hier ook het Buurtverbeterings-project. Om 10.00 uur was het verzamelen in en nabij de speeltuin tussen de Tjerk Hiddes de Vriesstraat en de Bosboom Toussaintstraat. De Voorzitter was verhinderd, maar de overige Bestuursleden van Achter de Schouwburg waren aanwezig alsmede enkele bewoners waarvan sommigen met hun kinderen. De belangrijkste gast deze dag was Wethouder Maria le Roy van de Gemeente Harlingen. Samen met haar echtgenoot stak zij behoorlijk de handen uit de mouwen.

In het kader van het Buurtverbeterings-project zou de Wethouder om 11. 00 uur een bijzondere handeling verrichten. De voorgaande week hadden gemeenteambtenaren in de Tjerk Hiddes de Vriesstraat hoek Franekertrekvaart een aantal verrotte houten palen verwijderd die er al ruim 30 jaar stonden en op zaterdagmorgen werden door dezelfde ambtenaren én enkele Bestuursleden de bestrating hersteld. Om 11.00 uur was het zover, vanaf een voertuig van de Gemeente Harlingen werd met behulp van een shovel een grote bak, gevuld met schelpen én een drietal Dukdalven, geplaats op de hoek van de Tjerk Hiddesstraat. De komende week wordt nog een tweede bak geplaats op de andere en hierdoor word je op een mooie manier verwelkomd in de buurt. De Gemeente werd hierbij vertegenwoordigd door mevr. Adry Attema en dhr. Peter van Veen.

Hierna ging men weer terug richting speeltuin en al snel werd de ploeg versterkt door nog meer buurtbewoners en hun kinderen. Al vanaf 10.00 uur zorgden Bea en Jeanette voor de koffie en rond en om 12.00 uur waren er heerlijke broodjes. Na het vullen van de magen ging iedereen weer verder met de werkzaamheden. Het Bestuur van de wijkvereniging Achter de Schouwburg sprak nog even over de toekomstvisie. In de speeltuin denkt men een nieuwe glijbaan te plaatsen en een nieuwe wip. Definitief zijn de plannen nog niet want men is afhankelijk van vele factoren. Maar via de gebruikelijk media-kanalen zult U hierover, én over andere dingen, geïnformeerd worden. Ook is het altijd verstandig om regelmatig een kijkje te nemen op de site www.achterdeschouwburg.nl“. Deze dag was in ieder geval zeer geslaagd en het Bestuur dankt iedereen die heeft mee geholpen om onze buurt op te knappen. Verder hoopt het Bestuur dat de gebruikers én de passanten hun vuilnis in de afvalbak willen gooien. Dat scheelt al een heleboel. Graag tot een volgende keer. 

Verslag: Jitze Harder

Copy Protected by Tech Tips's CopyProtect Wordpress Blogs.